Web Analytics Made Easy - Statcounter

هزینه دریافتی در برخی مدارس مناطق بالانشین پایتخت بیشتر از ۵۰ میلیون تومان است.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدارس لاکچری همان مدارسی هستند که نقطه تمرکزشان در مناطق بالایی پایتخت کشور است؛ مدارسی که خدمات ویژه به مخاطبان خاص خود ارائه می‌دهند و در قبال برنامه‌های لاکچری و فانتزی خود از منوی باز ناهار و استخر تا مشاوران خارجی و فوق برنامه‌هایی عجیب، هزینه‌های نجومی هم می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  هزینه‌هایی که در پایه اول ابتدایی از ۱۴ میلیون تا ۲۵ میلیون تومان است و طبیعی است که این هزینه برای سال‌های آخر دبیرستان و آماده‌سازی کنکور تا چندین برابر افزایش یافته و بسته به نوع خدمات به مرز ۵۰ میلیون تومان می‌رسد و اگر کلاس‌های آمادگی المپیاد‌ها را هم به آن اضافه کنیم که هزینه دریافتی بالاتر از ۵۰ میلیون تومان است.
به گزارش تسنیم، این مدارس در بخش بین‌الملل خود به دلار شهریه می‌گیرند و اگر شرایط و امکانات حاکم بر آن‌ها را با وضعیت فعلی مدارس دولتی مقایسه کنیم به اختلاف طبقاتی عمیقی که در نظام آموزشی کشور ریشه دوانده است، می‌رسیم؛ اختلافی که کودکان را نیز قربانی می‌کند. کافی است یک بار به یکی از این مدارس سری بزنیم و لیست اسامی دانش‌آموزان آن‌ها را مشاهده کنیم تا مشخص شود فرزندان چه افرادی در این مدارس مشغول تحصیل هستند؟
انحراف مدارس غیردولتی
در همین باره مجتبی همتی‌فر، کارشناس آموزشی درباره برخی برنامه‌های مدارس غیردولتی همچون هزینه‌های سنگین، اردو‌های خارج از کشور و استفاده از کارشناسان اروپایی اظهار داشت: برگزاری اردو‌ها و بازدید‌های معلمان و مدیران مدارس از مراکز آموزشی خارج از کشور و استفاده از الگو‌ها یا کارشناسان خارجی در مدارس خاص فی‌نفسه نمی‌تواند منفی یا مثبت باشد و اجرای چنین برنامه‌هایی از وجوه گوناگون قابل تحلیل است.   همتی گفت: ایده «مدارس غیرانتفاعی» بر اساس اصل «مشارکت مردم» طرح شد، هر چند در اجرا دچار انحرافاتی شده است. از جمله مفهوم مشارکت اگرچه در شعار همچنان مبنای توسعه مدارسی است که اکنون «غیردولتی» نامیده می‌شوند، اما در عمل معنای محدودی از مشارکت مدنظر بوده و «ذی‌صلاح» بودن مشارکت‌کنندگان از وجوه تربیتی، علمی، اخلاقی و دلبستگی به اسلام و کشور نیز از اولویت افتاده است.
نگاه بازاری در مدارس غیردولتی
همتی‌فر خاطرنشان کرد: در چنین فضایی است که بخش قابل توجهی از مدارس غیردولتی به ارائه خدمات آموزشی به شکل «بازاری» نگاه می‌کنند که باید «مشتری» را به آن جذب کرد، لذا دست به اقداماتی می‌زنند که تنها در منطق بازار قابل توجیه است. در این منطق، تفاوتی میان یک مرکز آموزشی و پرورشی و یک بنگاه اقتصادی و تجاری نیست! لذا همچنان که یک بنگاه برای فروش بیشتر محصول و خدمات خود دست به دامن شهرت افراد همچون بازیگران سینمایی و ورزشکاران می‌شود یا با طرح تحت لیسانس برند‌های معروف خارجی بودن، می‌خواهد کیفیت محصول خودش را القا کند، در مدارس غیردولتی از مهدکودک تا دبیرستان هم شاهد اقدامات متناظری هستیم و این تأسف‌برانگیز است.   وی افزود: برای مثال بعضی مدارس خودشان را مجری الگو‌های تربیتی خارجی معرفی می‌کنند، در حالی در واقع به دلایل اجرایی و تربیتی نمی‌توانند آن را اجرا کنند. اینچنین فعالیت‌هایی را می‌توانیم فعالیت‌های «ویترینی» و «تزیینی» بنامیم که در لایه‌هایی زیرین مدرسه و کلاس دنبال نمی‌شوند و کارکرد تبلیغاتی دارند. گاهی هم برای نشان دادن خاص بودن و در نتیجه جلب مشتریان خاص، فعالیت‌های خاصی تبلیغ و اجرا می‌شود که استفاده از معلمان مشهور و کنکوری، برگزاری اردو‌های خارج از کشور برای دانش‌آموزان و معلمان، داشتن امکانات خاص مثل استخر و زمین اختصاصی ورزشی و چندزبانه بودن از این جمله است. اینچنین مدارسی را می‌توان «لاکچری» نامید.   این کارشناس آموزشی افزود: خطر ناهماهنگی با چارچوب و مبانی نظری نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی بویژه در برنامه‌های تقلیدی از کشور‌های دیگر یا سازمان‌های بین‌المللی بیشتر است، بنابراین در استفاده از مستشار تربیتی خارجی، بهره بردن از اسناد و دستورالعمل‌های نهاد‌های بین‌المللی در حوزه تعلیم و تربیت همگی باید با این ملاحظه باشد، بویژه اینکه نباید از خطر «نفوذ فرهنگی» و «استعمار فرهنگی» غفلت کرد.
نظارت دقیق معنا ندارد
همتی‌فر گفت: اعمال چنین ملاحظاتی برای آموزش‌وپرورش تکالیف و اقتضائاتی خواهد داشت. نظارت بر مطابقت فعالیت‌های مدارس غیردولتی با سیاست آموزش و پرورش، سیستم نظارتی جامع و دقیقی را می‌طلبد که در عین اینکه درجه آزادی مشروعی را برای این مدارس در نظر می‌گیرد، اما از وجوه مختلف نسبت به انحراف یا تخلف آن‌ها حساس باشد و برخورد کند. در حال حاضر، چنین سامانه‌ای با این ملاحظات وجود ندارد و نظارت‌ها بیشتر به مکان فیزیکی و ایمنی مدارس، شهریه و گزینش نیروی انسانی مدارس غیردولتی متمرکز است که در همین موارد هم کاستی‌های قابل توجهی وجود دارد.   منبع: وطن امروز

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهریه مدارس مدارس غیر دولتی مدارس غیرانتفاعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های گروه ۶ (اردبیل، البرز، قزوین، مازندران و گیلان) با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی ۵ استان کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در این مراسم با گرامیداشت مقام و منزلت معلم، گفت: گمشده‌ای که جامعه بشریت امروز با آن مواجه است داشتن یک زندگی انسانی و داشتن یک زندگی الهی و بندگی خداوند متعال بوده و انسان برای رسیدن به این هدف مقدس منتظر و همواره در حال انتظار است که منجی عالم بشریت ظهور و دنیا را پر از عدل و داد کند؛ ضمن اینکه ظلم را از بین برده و مردم و بشریت را بنده واقعی خدا قرار بدهد، طبیعی است که اگر ما بنشینیم و دست روی دست بگذاریم و منتظر باشیم چه زمانی اتفاقی خواهد افتاد؟

سیدجواد جعفری افزود: جامعه منتظر یعنی جامعه در حال آماده‌باش و جامعه‌ای که آستین همت را بالا زده و تلاش می‌کند مقدمات کار را مهیا کرده و در مسیر اهدافی گام بردارد که اگر به ظاهر حضرت ولی‌عصر(عج) بین ما بود همان هدف را دنبال و پیگیری می‌کرد و امروز قلب حضرت مهدی(عج) زمانی از ما خشنود خواهد شد که ما تمام تلاش‌مان را به کار گیریم که در مسیر هدف آن حضرت قدم برداریم و قلم بزنیم.

وی تأکید کرد: کاری که امروز دانشگاه آزاد اسلامی در قالب جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام می‌دهد، در حقیقت تلاش در این مسیر است، همانطور که به فرموده امام رضا علیه‌السلام خدا رحمت می‌کند کسی را که امر ما را احیا می‌کند و اینکه اگر جامعه امروز بشریت گرفتار انواع ناهنجاری‌ها و مصیبت‌ها و گرفتاری‌هاست، به‌این دلیل است که دنبال مکتب اهل بیت (ع) نبودیم و این مکتب را به خوبی ترویج نکردیم و مردم را با کلام ائمه اطهار علیهم‌السلام آشنا نکردیم و طبیعی است جامعه‌ای که ارتباط خود را با فرهنگ و مکتب اهل بیت(ع) قطع کند نباید انتظاری جز این داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت افزود: جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت از این منظر در دانشگاه آزاد اسلامی در حال دنبال شدن است و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بنیان امامت و مهدویت را گذاشتند تا کارها سرعت بگیرد و بر این اساس مؤسسه بنیاد فرهنگی هنری امامت و مهدویت تشکیل شد و نخستین پروژه این مؤسسه طرح برگزاری جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت بود.

جعفری متذکر شد: تمامی استان‌های کشور برای دو ماه مبارک رجب و شعبان برنامه‌های خود را تعریف خواهند کرد و ماه مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های پربرکت و دارای اهمیت مضاعف هستند که برگزیدگان الهی در این ماه متولد می‌شوند؛ مانند تولد مولای متقیان امام علی علیه‌السلام، تولد امام حسین علیه‌السلام، تولد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام، تولد امام سجاد علیه‌السلام، بنابراین طبیعی است برنامه‌ای که در ماه مبارک رجب و شعبان برگزار شود از یک برکت مضاعف نیز برخوردار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع تأثیرگذاری بیشتری در جامعه خواهد داشت؛ به همین دلیل برای هر استان یک برنامه‌ای تعریف شد که یک فرآیند ۳۶۵ روزه دارد تا بتوانند در ماه مبارک رجب و شعبان، همه کشور صاحب برنامه باشد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با برشمردن مأموریت‌های جدید این بنیاد متذکر شد: تا این زمان مأموریت داشتیم تا در چهار دیواری دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنیم، اما در سال جدید با توجه به دستور دکتر طهرانچی این برنامه‌ها باید در دانشگاه‌ها و مدارس سراسر کشور گسترش پیدا کند و در نتیجه این جشنواره مختص جامعه خواهد بود و به هر صورت دانشگاه آزاد یک دانشگاه اجتماعی بوده که در حال ایفای نقش برای ارتقای جامعه است.

جعفری تبیین کرد: برنامه‌هایی که در جشنواره امامت و مهدویت اجرا می‌شود باید برای توده‌های مختلف مردم و مخاطبین باشند و در این رابطه دارای تجربیات گرانسنگی هستیم و طبیعی است که هرسال باید نسبت به سال قبل شرایط بهتری داشته باشیم، به همین دلیل این نشست‌های منطقه‌ای برگزار می‌شود که هم مروری بر آنچه که انجام داده‌ایم، داشته باشیم و اگر برنامه در یک نقطه به اشباع رسید با برنامه‌ریزی مناسب، نوع برنامه تغییر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت‌های نجومی اجاره ماشین عروس!
  • همزمان با هفته معلم، تقدیر از زحمتکشان عرصه آموزشی
  • راه اندازی معاونت پرورشی در مدارس غیرانتفاعی مرکزی
  • رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • حمایت از معلمان مدارس غیردولتی در قانون جدید این مدارس، مد نظر است
  • نوزدهمین مجمع‌عمومی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • معلمان نقش بسزایی در آینده فرزندان کشور دارند
  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه