Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقایسه هزینه های دبیرستان غیرانتفاعی با دبیرستان دولتی

در نگاه اول به هزینه مدارس، می‌توان گفت که میانگین هزینه تحصیل کردن در مدرسه دولتی، کمتر از مدرسه غیرانتفاعی است؛ البته، اگر هزینه ­هایی که بعضی از مدارس دولتی تحت عنوان «کمک به مدرسه»، هزینه اردو رفتن، هزینه برگزاری مراسم، هزینه تهیه جایزه برای دانش آموزان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از اولیا دریافت می‌کنند را در نظر نگیریم. اما نکته اصلی در دریافت این هزینه ­ها نیست، بلکه در جایی است که می ­توان گفت در حال حاضر در ایران، آموزش رایگان نیست مگر به صورت بسیار حداقلی.

چندی پیش که به دنبال یافتن یک دبیرستان دخترانه خوب در تهران بودم، با تحقیق و پرس‌وجو متوجه شدم بسیاری از خانواده‌هایی که در ابتدا فکر می ­کنند با ثبت نام فرزندشان در مدرسه دولتی، صرفه جویی کرده‌اند، بعداً ناچار می­شوند هزینه­ های زیادی را به صورت جداگانه برای فرزندشان انجام دهند. مثلا برای آنان کتاب‌های کمک درسی گوناگون تهیه کنند، برای جبران اشکالات تدریس معلم مدرسه، به دنبال معلم خصوصی بگردند یا به خاطر پرداختن به مشکلات رایج در سنین نوجوانی، برای پیدا کردن یک مشاور خوب به کلینیک ­ها مراجعه کنند و متحمل هزینه­ ی بسیاری شوند. بسیاری از خانواده ­ها نیز مجبور می­ شوند در سال قبل از کنکور، فرزندشان را در آموزشگاه کنکور و یا کلاس زبان ثبت نام کنند یا برای اطمینان از سلامت جسمانی فرزندشان، او را به باشگاه بفرستند.

به نوعی می­ توان گفت که دبیرستان دولتی و غیرانتفاعی، هزینه‌های متفاوتی بابت خدمات برابر نمی­ گیرند، بلکه اغلب مدارس دولتی هزینه کمتری می­ گیرند و خدمات کمتری ارائه می­ دهند که شما ناچار می ­شوید برای جبرانشان، به زحمت بیفتید. اما مدارس غیرانتفاعی، بعضی از این زحمت­ ها را به عهده گرفته و هزینه آن را از شما دریافت می­ کنند. در عوض، در طول سال تحصیلی، کمتر لازم خواهد بود که شما برای نیازهای گوناگون فرزندتان هزینه کنید، چه از نظر مالی و چه از نظر زمان گذاشتن و مشغله فکری داشتن.

مقایسه خدمات مدارس دولتی و مدارس غیردولتی

خدماتی که مدارس غیردولتی در برابر مدارس دولتی ارائه می­ دهند، بسیاری از اوقات توجه والدین شاغل را به خود جلب کرده است؛ چرا که مدرسه خوب و ایده‌آل برای فرزندان افراد شاغل، مدرسه غیرانتفاعی است. در مدارس دولتی، معمولاً بودجه و امکانات محدودی وجود دارد و معلمان هر مدرسه، طبق نظر اداره آموزش و پرورش آن منطقه تعیین شده‌اند و بسیاری از اوقات، کادر مدرسه نمی­تواند قدرت انتخاب زیادی در مورد معلمان گوناگون داشته باشد.

در اینصورت، ممکن است معلمی با توانایی تدریس ناکافی، سال‌ها در یک مدرسه دولتی کار کند؛ درحالیکه بعضی از دبیرستان های خوب غیرانتفاعی، به دلیل بودجه­ ای که از والدین دریافت می­ کنند، می­تواند معلمانی را به انتخاب خودشان دعوت کنند که از کیفیت تدریس آن­ها اطمینان دارند. آن­ها همچنین به نسبت نیاز مدرسه، مشاوران تحصیلی ماهر دارند که در برنامه ریزی، مدیریت زمان، کنترل هیجانات و... از دانش آموزان حمایت و آنان را راهنمایی می­ کنند و بدین طریق، والدین می­توانند وقت کمتری را صرف چک کردن برنامه ریزی فرزندشان کنند و صرفاً از طریق حفظ ارتباط خود با مشاور مدرسه، از وضعیت تحصیلی فرزندشان اطمینان پیدا کنند.

علاوه بر این، امکانات بعضی از دبیرستان های خوب غیردولتی به آموزش دروس محدود نمی ­شود؛ بلکه از آنجا که این مدارس توانایی هزینه کردن بیشتری دارند و عقیده دارند که کودکان و نوجوانان در سنینی قرار دارند که رشد هیجانی و عاطفی و سلامت جسمانی و روانی آن­ها نیز به اندازه وضعیت تحصیلی‌شان اهمیت دارد، امکانات گوناگونی برای دانش آموزان فراهم می‌­کنند. مثلاً در یکی از دبیرستان های دخترانه خوب تهران فضایی به صورت پانسیون و کتابخانه­ای مجهز برای دانش آموزان وجود دارد تا بتوانند در صورت نیاز، در ساعاتی که می­ خواهند مطالعه کنند در مدرسه بمانند و فقط برای استراحت به خانه بروند.

در این فضا دیگر محرک هایی مانند صدای تلویزیون، گفتگوی خانواده، گوشی تلفن و... حواس دانش آموز را پرت نخواهد کرد. همچنین، در برخی از بهترین مدارس دخترانه دوره اول تهران کلاس­های یوگا، زومبا، کلاس زبان با ارائه مدرک و... برای دانش آموزان برگزار می­ شود. به این صورت، فرزندان شما می­توانند در یک فضای آشنا با دوستان ثابت و کادر و معلمان همراه، چند سال به رشد در ابعاد گوناگون تحصیلی، جسمانی، روانی، هنری و... بپردازند و هم آماده کنکور شوند و هم استعداد خود را کشف کنند و از همه مهم­تر، روحیه خوبی داشته باشند.

معایب ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی نسبت به مدارس دولتی

تا اینجا بیشتر از مزایای مدارس غیرانتفاعی و معایب مدارس دولتی حرف زدیم، اما بیایید یک جور دیگر هم به ماجرا نگاه کنیم. طبق گزارش‌های مردم، بسیاری از مدارس غیردولتی پس از دریافت هزینه، به بسیاری از وعده ­های خود عمل نمی­ کنند و مسئولیت پذیری لازم را ندارند. بعضی از این مدارس برای حفظ دانش آموزان در مدرسه، از اعمال سخت‌گیری لازم برای یادگیری دانش آموزان خودداری می­ کنند و نوعی اعتماد به نفس کاذب به دانش آموزان می­ دهند. اما این، به این معنا نیست که شما باید کلاً قید مدارس غیرانتفاعی را بزنید؛ بلکه یعنی لازم است تحقیق دقیقی در مورد انتخاب بهترین مدارس دوره اول یا دوم برای ثبت نام انجام دهید.

یکی از راه‌های بررسی برای پیدا کردن بهترین دبیرستان متوسطه اول دخترانه یا پسرانه در تهران پرس‌وجو درباره رتبه کنکور دانش آموزان مدرسه در سال­های قبل است، چرا که موفقیت تعداد زیادی دانش آموز در کنکور، به احتمال زیاد برآیند آموزش مؤثر، جو مناسب حاکم بر فضا، امکانات خوب و انگیزه کافی برای درس خواندن و پرورش هوش و استعداد دانش آموزان است.  جستجو کردن نام مدارس در وب‌سایت‌ها و خواندن نظرات اولیا و دانش آموزان نیز راه مناسبی برای مقایسه مدارس دولتی و مدارس غیرانتفاعی است. در نهایت، در زمان مراجعه به مدرسه و گفتگو با کادر مدرسه، می­توانید تجربه دانش آموزان حاضر در مدرسه را نیز جویا شوید و همچنین، از فضای مدرسه بازدید کنید.

معمولاً فضای دبیرستان های خوب تهران می­ تواند اطلاعاتی در مورد نحوه وقت گذراندن بچه‌ها به شما بدهد. مثلاً مدرسه‌ای که کتابخانه خوبی ندارد، احتمالاً نمی­ تواند شرایط عالی برای مطالعه دانش آموزان تأمین کند و مدرسه­ای که اتاق مشاوره­اش بدون استفاده است، احتمالا به دانش آموزان در برنامه ریزی تحصیلی و حل مسائل عاطفی، هیجانی و... کمکی نمی‌کند. مدارسی که فضای کوچک و دلگیری دارند، می­توانند باعث ایجاد احساس کسالت و دل‌خستگی در دانش آموزان شوند و انگیزه آن­ها را برای درس خواندن کاهش دهند. نگاه کردن به موضوعات بنرهایی که در راهرو و کلاس­ها قرار دارد نیز به شما نشان خواهد داد که چه مسائلی برای مدیریت و کادر اجرایی مدرسه حائز اهمیت است.

بالاخره مدرسه غیرانتفاعی یا مدرسه دولتی؟

در نهایت، لازم است این را بگوییم که امکانات مدارس، باید به صورت موردی بررسی شود؛ چراکه فراهم کردن یک محیط آموزشی عالی و کامل، کار ساده‌ای نیست و چه در مدارس دولتی چه در مدارس غیرانتفاعی، مشکلاتی به همراه دارد. امکانات خوب، فضای دلنشین، معلمان مسلط و البته مشاوره عالی و کادر قوی، عواملی هستند که می‌توانند کمی فراهم کردن این فضا را ساده­تر کنند و به هرحال هزینه می­طلبند.

کد خبر 1604561

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مدارس غیرانتفاعی برای دانش آموزان مدرسه دولتی مدارس دولتی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۳۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

 

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی افزود: در نتیجه این غفلت‌ها امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس فعال هستند و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم.

پورثاني:گفت: تقریبا از سال ۱۳۶۳ که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و تا ۱۳۸۰ ادامه داشت، که در دولت دوم اصلاحات، معاونت پرورشی منحل شد. خیلی کار اشتباهی بود با این توجیه که معلم مدرسه باید در کلاس درس، کار تربیتی انجام دهد؛ حرف درستی که کار غلطی با آن انجام شد و حضرت آقا هم در دیدار اخیر با معلمان دقیقا به همین موضوع اشاره کردند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز که هنوز هست، معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد، نیست.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: در این ۱۸ سال بعد از قانون احیا، ما تقریبا یکبار جذب مربی پرورشی داشتیم و بقیه جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ سالی ۸۰۰ نفر بوده است. اوضاع به جایی رسیده که امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم؛ یعنی مدرسه‌ای که ۱۲۰۰ دانش آموز دارد، مدرسه‌ای که ۹۰۰ دانش‌آموز دارد، مدرسه‌ای که ۶۰۰ دانش‌آموز دارد، ما یک عنصر فعال پرورشی در آن نداریم. اگر اسم این را خیانت نگذاریم، چه باید بگذاریم؟!.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: من امروز توئیت یکی از وزرای سابق وزارت آموزش و پرورش را می‌خواندم، یاد حرف رئیس‌جمهور وقت افتادم که می‌گفت من از هر چیزی نگذرم از آن کسانی که گفتند ما ۲۰۳۰ را اجرا می‌کنیم نخواهم گذشت. معاون اول دولت، قانون اجرای ۲۰۳۰ را در دو ماه ابلاغ می‌کند، در حالیکه سند تحول به قول حضرت آقا در کشو‌های میز می‌ماند و سند تحول اجرا نمی‌شود. خیلی جالب است که در کنار عدم اجرای سند تحول، در دولت قبل، نیروی پرورشی در مدارس گرفته نمی‌شود و حتی اداره کل امور تربیتی که قلب معاونت پرورشی است، ادغام می‌شود تا کارایی خود را از دست بدهد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی پس از اعلام وضعیت نیروی پرورشی و وضعیت ساختاری، درباره فضا‌های پرورشی نیز افزود:
تقریبا اکثر فضا‌های پرورشی در سال‌های اخیر و قبل از روی کار آمدن این دولت، به یک متروکه تبدیل شده بودند.
ما تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. اردوگاه‌هایی داشتیم که مثل برخی از مغازه‌ها بعد از ۲۰ و ۳۰ سال کرکره مغازه را بالا می‌کشند، واقعا کرکره اردوگاه بالا کشیده شد و مدیران اردوگاه‌ها می‌گفتند تازه پس از سال‌ها این اردوگاه‌ها، دانش‌آموز به خود دیده‌اند. 

وی گفت: در بحث محتوا هم حوزه پرورشی نه به طور صد درصدی، اما خیلی از جا‌ها به یک حوزه کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده و دیده شده است. یعنی دیدی که به یک عنصر موثر تربیتی در مدرسه بوده به یک عنصر کناردستی تبدیل شده بود که نه کلاسی در مدرسه دارد و نه هیچی. 

آموزش و پرورش در سه ضلع اصلی کار تربیتی با مشکل مواجه است

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی تصریح کرد: مربی پرورشی ما در مدرسه از ابزار لازمی که باید برای تربیت دانش آموزان بهره‌مند باشد، نیست؛ لذا عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا، سه ضلع اصلی کار تربیتی، امروز در هر سه این موارد مشکل داریم، کمبود داریم و احساس می‌کنیم تا رسیدن آن جایی که مطلوب است، فاصله بسیار زیادی داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش امروز قریب ۱۱۲ هزار مدرسه یعنی ۶۰۰ هزار کلاس درس و قریب ۱ میلیون همکار فرهنگی دارد، گفت: ظرفیت به این بزرگی حتما به تنهایی توسط آموزش و پرورش قابل جمع کردن نیست. آقا فرمودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند. حضرت آقا فرمودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد؛ بنابراین ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت را دارند استقبال می‌کنیم. 

دیگر خبرها

  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟