Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@04:46:45 GMT

دریافت شهریه در مدارس با چه مجوزی!

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۶۵۱۴

دریافت شهریه در مدارس با چه مجوزی!

ایسنا/چهارمحال و بختیاری هرساله طی مصاحبه‌های متعدد از سوی مسئولان آموزش و پرورش عنوان می‌شود که مدارس دولتی حق دریافت هیچ‌گونه هزینه بابت شهریه در زمان ثبت‌نام را ندارند و مدارس غیردولتی، شاهد و سمپاد نیز باید طبق قوانین و دستورالعمل‌ها شهریه دریافت کنند، اما به‌نظر می‌رسد این مصاحبه‌ها در حد حرف باقی می‌ماند و مدیران برخی مدارس بر اساس سلیقه شخصی عمل می‌کنند و والدین نیز بالاجبار باید تن به پرداخت این هزینه‌ها بدهند، زیرا در این صورت فرزندشان از تحصیل محروم می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از بیش از یک دهه گذشته روز به روز بر تعداد مدارس هیات امنایی در چهارمحال و بختیاری افزوده می‌شود، قالب این مدارس قبل از تبدیل شدن به مدارس هیات امنایی دولتی بودند، حال باید دید اضافه شدن این عنوان به مدارس و دریافت شهریه با چه هدفی صورت گرفته است؟ آیا تنها این عنوان برای دریافت هزینه از والدین بوده و یا خدمات مازادی نسبت به مدارس دولتی به دانش‌آموزان ارائه می‌شود؟

افزایش هزینه‌های تحصیل به‌نوعی عدالت آموزشی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، این مسئله موجب می‌شود تا والدینی که از تمکن مالی بیش‌تری برخوردار هستند، فرزندشان را در مدارس با امکانات ویژه‌تری ثبت نام کنند و این دانش‌آموزان از امکانات بیش‌تری برخوردار باشند.

شهریه‌های مدارس غیردولتی یا همان غیرانتفاعی نیز یکی از موضوعات پر بحث است، افزایش نجومی شهریه‌های این مدارس نیز همواره گلایه بسیاری را در پی دارد، اما نظارت چندانی بر این موضوع صورت نمی‌گیرد.

افزایش دو برابری شهریه مدرسه شاهد

امیدی مادر یکی از  محصلان مدرسه ابتدایی شاهد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره اینکه طبق اعلام مدرسه شهریه دانش‌آموزان به دو برابر افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار تومان شهریه برای فرزندم پرداخت کردم و امسال اعلام شده است که شهریه به یک میلیون  و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: همچنین اعلام شده است که این شهریه باید به‌صورت کامل در زمان ثبت‌نام پرداخت شود، در غیراین‌صورت از ثبت‌نام امتناع می‌شود.

مادر این دانش‌آموز خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه نحوه ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی در مدارس شاهد باید سایر مدارس متفاوت باشد، اما از شیوه آموزش در این مدرسه نیز رضایت چندانی ندارم.

همچنین مرادی والدین یکی از دانش‌آموزان مدرسه هیات امنایی فاطمیه شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته ۲۵۰ هزار تومان شهریه بابت ثبت‌نام دخترم پرداخت کردم، همچنین هزینه‌های کتب درسی و بیمه نیز به‌صورت جداگانه دریافت شد.

وی بیان کرد: در سال‌جاری هنوز مبلغ شهریه به والدین اعلام نشده است.

پرداخت بخشی از هزینه‌های مدارس توسط والدین

نادری از دیگر والدین یکی از دانش‌آموزان شهرکردی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فرزندم در مدرسه دولتی مشغول به تحصیل است و سال گذشته ۲۲۰ هزار تومان بابت شهریه تحصیلی از والدین دریافت شد.

وی گفت: امسال هنوز میزان شهریه اعلام نشده است، اما مدیران مدارس می‌گویند که هزینه سرانه دانش‌آموزی پایین است و باید بخشی از هزینه‌های تحصیل توسط والدین پرداخت شود.

پیش‌بینی افزایش ۵۰ درصدی شهریه مدارس غیرانتفاعی 

روحانی یکی از مدیران مدارس غیرانتفاعی در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شورای هماهنگی مدارس غیرانتفاعی در استان، اظهار کرد: این شورا نقش چندانی در تعیین شهریه ندارد و شهریه مدارس طبق یکسری دستورالعمل کشوری تعیین می‌شود.

وی توضیح داد: مدیران مدارس غیرانتفاعی در خردادماه اطلاعات مرتبط با مدرسه را در یک سامانه بارگذاری می‌کنند، این اطلاعات شامل تعداد کلاس درس، تعداد آموزگار، تجهیزات موجود در مدرسه، نوع مالکیت ساختمان مدرسه، مساحت فضای مدرسه، اطلاعات مربوط به معلمان و مدارک ضمن خدمت آن‌ها، حقوق پرداختی به معلمان و ... است.

روحانی با بیان اینکه پس از ورود اطلاعات در سامانه مربوط به مدارس غیرانتفاعی و بر اساس پارامترهای تعیین شده، میزان شهریه پایه هر مدرسه تعیین می‌شود، گفت: موقعیت مکانی مدارس در مناطق مختلف شهر نیز بر شهریه تاثیرگذار می‌گذارد، مثلا شهریه مدارس خیابان کاشانی بالاتر از مدارس پایین شهر است.

این مدیر مدرسه غیرانتفاعی ادامه داد: پس از ورود اطلاعات در سامانه، بازرسان برای سنجش صحت اطلاعات از مدارس بازدید میدانی به‌عمل می‌آورند، سال گذشته شهریه مدارس غیرانتفاعی ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد که پس از اعتراض مدیران مدارس و تصمیم سازمان حمایت از مصرف‌کننده و بر اساس تورم شهریه این مدارس مشمول افزایش ۴۹ درصدی شد.

وی با اشاره به اینکه شهریه پایه مدارس غیرانتفاعی شهرکرد در بهترین حالت حدود ۶ میلیون تومان بود، گفت: هزینه‌های برنامه‌های فوق برنامه مدارس نیز به این میزان افزوده خواهد شد، عموما در هفته ۵ الی ۶ ساعت کلاس آموزشی فوق برنامه برگزار می‌کنیم، اما اجباری برای حضور دانش‌آموز در کلاس‌های فوق برنامه وجود ندارد.

روحانی با تاکید بر اینکه هزینه‌های مدارس غیرانتفاعی متناسب با تورم موجود در جامعه افزایش چشمگیر پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود شهریه مدارس امسال نیز مشمول افزایش ۵۰ درصدی شود.

دریافت شهریه در مدارس دولتی و هیات‌امنایی در زمان ثبت‌نام ممنوع

افشین امیریان- سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دریافت شهریه در مدارس دولتی ممنوع است، اظهار کرد: تنها مدارس سمپاد(استعدادهای درخشان)، غیرانتفاعی و هیات امنایی می‌توانند شهریه دریافت کنند، این شهریه نیز بر اساس دستورالعمل و ضوابط تعیین می‌شود.

وی افزود: مدارس دولتی تنها مجاز به دریافت هزینه کتاب و بیمه هستند  و مدارس هیات امنایی نیز در زمان ثبت‌نام نباید هزینه دریافت کنند، بلکه شهریه پس از آغاز مدارس با موافقت هیات امنا تعیین می‌شود.

امیریان با بیان اینکه ثبت‌نام پایه اول مدارس آغاز شده است، توضیح داد: اگر در زمان ثبت‌نام در مدارس دولتی و هیات‌امنایی از والدین تقاضای شهریه شد، والدین در صورت دریافت شهریه می‌توانند تخلف را به ادارات آموزش و پرورش گزارش دهند.

سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: هنوز میزان افزایش شهریه مدارس غیرانتفاعی مشخص نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری ثبت نام مدارس شهريه مدارس چهارمحال و بختیاری گفت وگو با ایسنا مدارس غیرانتفاعی زمان ثبت نام آموزش و پرورش دریافت شهریه مدیران مدارس تعیین می شود هیات امنایی مدارس دولتی شهریه مدارس دانش آموزان هزار تومان سال گذشته هزینه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۳۰۰ کلاس درس در اردبیل تا پایان سال

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل گفت: در نیمه اول امسال ساخت و تحویل ۳۰۰ کلاس درس در استان اردبیل با همراهی خیران و اعتبارات دولتی پیش‌بینی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بهزاد محمدی‌خلفلو عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار داشت: امسال بساط مدارس کانکسی بالای 10 دانش‌آموز در قالب طرح شهید پناهی در استان اردبیل برچیده می‌شود و پروژه‌های احداثی در این زمینه با پیشرفت 70 درصد در حال انجام است.

وی از اعلام آمادگی خیر کشوری برای برچیدن مدارس کانکسی در کشور بالای هفت دانش‌آموز خبر داد و تصریح کرد: این خیر در استان اردبیل نیز پنج مدرسه یک و 2 کلاسه را در حال احداث دارد که عمده این واحدهای آموزشی در مناطق محروم در حال احداث است.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل گفت: در قالب 44 پروژه انتقال مدارس کانکسی به فضاهای آموزشی ایمن در دستور کار است و امیدواریم شرایط مطلوبی را برای تحصیل دانش‌آموزان در مناطق مختلف شهری و روستایی فراهم کنیم.

محمدی‌خلفلو افزود: در شهر اردبیل به یک‌هزار کلاس درس نیاز داریم تا وضعیت موجود بهبود یافته و برای تثبیت این شرایط باید تداوم ساخت واحدهای آموزشی را به ویژه در مناطق مهاجرپذیر نظیر اردبیل و پارس‌آباد شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در افق بلند مدت 10 ساله نیز باید ساخت پنج هزار کلاس درس پیش‌بینی شود تا ما یک شرایط ایده‌آلی را در این حوزه شاهد باشیم.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل به برگزاری بیست و ششمین جشنواره خیران مدرسه‌ساز در اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: 27 اردیبهشت این جشنواره در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار می‌شود تا از ظرفیت خیران و گروه‌های مختلف جامعه برای ساخت مدرسه استفاده کنیم.

محمدی‌خلفلو اضافه کرد: در جشنواره امسال فرآیند را در طول یک هفته انجام می‌دهیم که جمعه این هفته همایش پیاده‌روی با محوریت جشنواره بیست و ششم برگزار خواهد شد و در طول هفته آینده نیز برنامه‌های مختلفی در پاسداشت مشارکت خیران در امر مدرسه‌سازی را نظیر افتتاح پروژه‌های آموزشی و بازدید خیران از مجموعه‌های احداثی شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: در این هفته تلاش خواهیم کرد تا خیران مدرسه ساز را بیشتر با موضوعات ساخت مدرسه درگیر کنیم تا آنها در قالب مسئولیت اجتماعی بتوانند در کنار سایر کارخانجات، واحدهای تولیدی، نهادها و سازمان‌های متعدد در امر مدرسه‌سازی مشارکت کنند.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل در ادامه سخنان خود یادآور شد: بیشتر از خیران مدرسه‌ساز، ما به دنبال مدرسه یاران هستیم چرا که هزینه ساخت مدرسه بسیار بالا است و ما از کمک‌های مردمی و گروه‌های مختلف استفاده خواهیم کرد تا تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تجهیز واحدهای آموزشی را شاهد باشیم.

محمدی‌خلفلو تصریح کرد: سیاست دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام با همراهی خیران و نهادهای مختلف در قالب مسئولیت اجتماعی است تا سرانه فضاهای آموزشی در استان اردبیل به ویژه در چهار شهرستان پارس‌آباد، اردبیل، مشگین‌شهر و خلخال ارتقا یابد.

وی گفت: در همین راستا ساخت 2 هزار کلاس درس جز رویکردهای اصلی محسوب می‌شود که 500 کلاس درس به همت خیران، 500 کلاس درس با اعتبارات ملی و استانی و بیش از یک‌هزار کلاس درس نیز از محل مولدسازی در این استان اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل هدف از برگزاری جشنواره خیران مدرسه‌ساز را قدر دانستن ظرفیت عظیم خیران و احداث واحدها با همت آنها عنوان کرد و افزود: امسال طرح مدرسه‌یاری و جمع‌آوری کمک‌ها و احسانات مردمی را برای ساخت و خرید تجهیزات مورد نیاز هدف‌گذاری کردیم تا بتوانیم بخشی از آسیب‌ها و دغدغه‌ها را رفع کنیم.

محمدی‌خلفلو به ایمن‌سازی واحدهای آموزشی با استانداردهای مورد تاکید در سطح ملی اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم در کنار نوسازی مدارس، راه و شهرسازی نیز در ساخت مدرسه به ازای توسعه واحدهای مسکونی نهضت ملی گام‌های جدی را بردارد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • راه اندازی معاونت پرورشی در مدارس غیرانتفاعی مرکزی
  • تحویل ۳۰۰ کلاس درس در اردبیل تا پایان سال
  • حمایت از معلمان مدارس غیردولتی در قانون جدید این مدارس، مد نظر است
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • ۲۰۰ مدرسه بزرگ مقیاس در کشور احداث می‌شود
  • ۲۰۷ کلاس درس در سال ‌۱۴۰۳ ساخته می‌شود
  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه
  • تغییر سلیقه‌ای فرمول محاسبه حقوق رانندگان آژانس شهرداری قزوین
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟